Om Bostadsrätter

Under denna meny beskrivs kortfattat lite om bostadsrätter och bostadsrättsföreningar.

Förhoppningsvis kommer det ge dig svar på .....

  • Vad är och hur fungerar en bostadsrättsförening ?
  • Hur finansieras en bostadsrättsfärening ?
  • Vad har jag för rättighet, skyldighet - ansvar
  • Vad tar jag för risk ?
  • Hur kan jag anlysera och värdera, en bostadsrättsförenings ? 

Till underliggande menyer har en del uppgifter hämtats från en rad olika webbsidor för bostadsrättsföreningar bland annat:

http://www.bostadsratterna.se/ En en rikstäckande organisation för Sveriges bostadsrättsföreningar, med i dag är drygt 7 000 bostadsrättsföreningar medlemmar. Bildades 1921 och är därmed Sveriges äldsta bostadsrättsorganisation. Fram till 2011 hette de bostadsrättsorganisationen SBC. Den organisation som också vår fröeningen Skålen är medlem i, du kan få inloggningsuppgifter till deras webbsida som medlem av webbansvarig.

http://www.borattupplysning.se En webbsida skapad av Lennart Ljunggren som har över 20 år erfarenhet av att arbetat med bostadsrättsfrågor. Han delar med mig av sina kunskaper och erfarenheter genom Styrelsetips och i sin webbskola Borätt-köparskolan,

https://www.allabrf.se En webbsida som grundades 2015 och är Sveriges främsta tjänst för och om bostadsrättsföreningar. De har Sveriges största databas med ekonomisk information, försäljningsdata, mäklardata och fastighetsdata om ca 29500 bostadsrättsföreningar. Vår föreningen har anslutit sig och du kan hitta uppgifter om hoss hos dem genom http://www.allabrf.se/brf-skalen-eskilstuna

http://www.valorem.se/  Valorem startade sin verksamhet 2007 av två personer som då bodde i samma bostadsrättsförening i Gamla Stan i Stockholm. De konstaterade att den service som deras egen förvaltare gav var under all kritik, och dessutom inte prisvärd. De båda arbetade med ekonomi och redovisning, så dom tänkte. ”Äh, det här kan vi ju göra bättre själva”. Sedan hösten 2010 ingår Valorem i Wasberg Redovisning AB i Solna.