Underhåll & Arbete på gården

Inköp för underhåll av staket och jordförbättring i rabbaten samt en avloppsrenslang .

På senaste styrelsemötet den 8/5 beslutades om inköp för jordförbättring samt underhåll av överliggaren på staketet och en rensslang

  • ÖVERLIGGAREN

Hela ÖVERLIGGAREN på Staketet utmed gångbanan är i direkt behov av att skrapas och målas, måste göras i år. Staketet är målat 2013 och ser ut att klara sig ett par år till. (överliggaren var i mycket sämre skick än vad vi trodde, den måste bytas ut inom något år)
Vad vi också kommer att göra är att hyvla bort den "vägrenen" som har bildats längs staketet på utsidan mot gångbanan. Man kan se att gruset och växtligheten på vissa ställen når nästan ända upp till ändträt på staketet och att det tar stryk av fukt och växtlighet. Därför kommer vi snart att hyvla bort den kant som uppstått så den blir i nivå med gångbanan och hoppas att staketet inte kommer att ta lika mycket stryk.

Jag kommer att köpa in färg både till staketet (finns bara lite kvar) samt till överliggaren (finns en burk kvar) och märka upp samt ställa i källaren. Återkommer när inköpet är gjort så vi kan fördela målarjobbet. Sedan har vi blivit drabbade av klotter bara så sent för någon vecka sedan, jag har tagit bort och målat över. Vi måste alla hjälpa till att åtgärda klotter, det finns klottersanering i källaren, inte alltid bra beroende på vilken färg som används, men avsikten måste vara att snarast efter upptäckt måla över klottret.

  • JORD

Sedan kommer vi att köpa in jord från Lilla Nyby & EEM, i första hand för att fylla upp i rabatten av det som försvann i samband med asfaltläggningen, för att fylla på vid gräsmattan får vi återkomma efter vi fått avrinningen åtgärdad. Återkommer även där när jorden finns hemma. Leverans utlovad till vecka 24.

  • RENSSLANG

Vi köper också in en rensslang för avlopp, att koppla till Kärcher högtryckstvätt, jag har min tvätt står i garaget och den går att använda om vi behöver använda rensslangen. i har bedömt det så att kostnaden för inköp av en rensslang är betald (och mer där till) redan vid första användningen. Även där återkommer jag när den är inköpt och för handhavandet mm. Inköpt finns i källaren, instruktion skall skapas och läggas vi slangen.