Självservice av tvättmaskiner

Vid senaste servicen av våra tvättmaskiner erhöll vi ett tips till självservice vilket får bli en ny rutin vid månads städning av tvättstugan.

Vi servar våra tvättmaskiner med två års intervaller. När Kyl & Tvätt Service genomförda den senaste servicen lämnade han ett tipps till självservice, vilket skulle underlätta kommande service och minska risken till fel mellan varje service.

Tipset var att med regelbundna intervaller, med vårt nyttjande av tvättmaskinerna uppskattade han att 1 gång varje månad var en bra intervall, köra båda maskinerna tomma, på program 95grader vittvätt och UTAN tvättmedel och sköljmedel.

Det rensar bort avlagringar samt eventuella rester av sköljmedel och tvättmedel. Han visade på en "tryckutjämnare" allmänt kallad bananen (ser faktiskt ut som en banan- därav av namnet) vilken var delvis igen kletad av tvätt rester. Om den blir igensatt så riskeras överssämning med ett eventuellt maskinstopp som följd.

Därför inför vi nu den självsrevicen genom att den som ansvarar för respektive månads städningen i tvättstugan, avslutar städningen med att köra tvättmaskinerna tomma på vittvätt 95grader utan tvättmedel och sköljmedel.

Han tror att  vi på så sätt kan minimera riskerna till större reparatioenr och avbrott samt att den extrakostnad som uppkommer vid tomkörning väger upp eventuella uppkomna reparationskostnader.