Renovering av landstingshusen

FÖR KÄNNEDOM: Av olika anledningar har sedan årsskiftet renoveringen tillfälligt stannat upp.

 

Som vi alla kan konstatera är staketet sedan någon vecka på plats, verktygscontainer, belysning på plats och man har påbörjat att riva ur inredningen i fastigheten.
Vi är numera begränsade till att "bara" använda infarten från Lundbladsvägen, vilket även gäller till fots eller på cykel.


Tidigare publicerad 
De NÄRMASTE DAGARNA börjar NCC med att sätta upp staket kring det Gröna huset för att sedan påbörja renoveringen.
Det innebär att vi från det, inte kan använda den infarten från Sveavägen, inte heller gå eller passera ut vid deras miljöstation.


Tidigare publicerad text 2018-10-12
NCC kommer att renovera Landstingshusen på Sveavägen, man planerar komma igång i början eller mitten av npvember 2018.
De kommer börja med "det gröna huset" vilket är planerat hålla på 5-6 månader, för att under andra halvåret 2019 ta sig an arbetet med det "senaps gula" huset och de räknar med att hela arbetet skall vara klart i november/december 2019.
Det kommer bli omfattande arbeten, man kommer bland annat gräva upp kring grunderna, byta fönster, riva ut inredning, fasadrenovera, renovera balkonger, stamrenovera mm.
Tidvis kommer det att vara störande arbeten.
Byggbaracker kommer att resas på kommuns grönområdet mot Sveavägen (baksidan av det gröna huset) och de kommer sedan resa byggstaket omkring respektive byggarbetsplats. Först kring det gröna huset för att under våren/sommaren sedan resa byggstaket kring det senapsgula huset.
Under mörka tiden kommer de också att belysa arbetsplatsen med, mot arbetsplatsen riktade strålkastare. 
Deras arbetstider kommer vara 06:45-16:00 vardagar, under vecka 28-31 kommer inget arbeta att ske.

Under tiden de renoverar det gröna huset kommer vi inte kunna använda infarten från Sveavägen (över det gröna husets gård).
Man kommer att resa byggstaketet längs häcken på deras parkeringen sedan ner i liv mot hörnet på deras Miljörhus (soprummet).
Infart till bygget kommer att ske från Sveavägen, de kommer INTE att använda vår gård för några transporter.
Det samma gäller när de renoverar det senapsgula huset, trolig infart är även då via Sveavägen.

Vi kommer fortlöpande att ha kontakt med platschefen för NCC eller projektledaren på Landstinget för att hålla oss informerade kring renoveringen. Vi hoppas att vad som "gömmer sig" i renoveringen när de börjar gräva mm inte kommer att påverka oss.

 

Tidigare publicerat  i april 2018 om renoveringen:
Landstinget tog om (av olika anledningar) upphandlingsförfarandet och upphandlingstiden för renoveringen löpte ut i denna veckan, (v14) därav har allt blivit försenat. Förhopning de har är att kunna starta renoveringen under sommaren 2018.
De kommer, vad man nu säger, att under sommaren 2018 börja med det göröna huset, Sveavägen 42.
Omfattningen av reonveringen är (för oss) ännu oklar men vad de tidigare sagt så kommer de gräva upp kring grunden för att dränera, de skall byta fönster göra stamrenovering samt laga balkonger och putsa fasaderna. Planlagt är att byggarbetarna kommer att hålla till i källaren i det hus som vid tillfället inte berörs av pågående renoveringde. När de renoverar det gröna huset kommer vi förmodligen INTE kunna använda infarten eller utfarten över deras gård (det gröna huset).Det kan vara så att även under renoveringen av det gula huset, kan det påverka vår möjlighet att använda den infarten, i nuläget lite oklart. När husen är färdig renoverade kommer det att beslysa på ett annat sätt än nu, de kommer även att fräscha upp sina gårdar och planetringar.
Vi kommer igenom styrelsen att fortlöpande kallas till deras byggmöten för att få information.