NY UPPDATERING 2019-09-05 Justering på gården

Arbetet slutfört Torsdagen 29/8 efter det har ny gräsmatta anlagts.

 

Arbetet att justera avrinningen startas först TISDAG 27/8 ca kl 07:00, NY sluttid är beräknat till TORSDAGEN 29/8, sedan ännu en justering fick göras innan asfalatering.Parkeringen och infart med bilar på gården under justeringen i veckan undanbedes. 

Under måndagen (19/() träffade vi (Törnblom/Zetterberg) NCC asfalt samt Terra AB för att komma överens om hur de skall justera avrinningen på gården vilken inte blev bra vid om asfalteringen. Det är ett garantijobb så arbetet kommer inte att belasta vår budget.

Beräknad arbetstid är ca 2-3 dagar, i nuläget vet man ännu inte vilken dag i nästa vecka de börjar (återkommer med besked när de börjar) För att underlätta deras arbete så kan vi INTE parkera på gården under hela veckan. Likaså bör vi undvika infart med bilar på gården under deras arbete.

Det vi kom överens om är att de tar bort 5-6 m av asfalten på cykelparkeringen på norra sidan (mellan A-B porten) sedan schaktar den delen samt även ut på gräsmattan ca 3m och dränerar samt gräver en stenkista och slutligen lägger ny asfalt. Förhoppningsvis skall regnvattnet sedan inte bli stående i den "stora sjön" som uppstår mitt på huset mellan A-porten och B-porten.

NCC (landstingsrenoveringen) kommer även att ställa upp en container längs med häcken på asfalten upp mot där vi nu har jordsäckarna står. Det skall inte hindra infart till baksidan, vi kom överens om hur de skall bygga staketet.
Det innebär att jordsäckarna kommer att flyttas på asfalten längre in på gården upp mot C-porten (skall inte hindra infart till C-porten) och att staketet kommer att flyttas till ungefär där jordsäckarna står nu. NCC kommer sedan att hjälpa oss med lite grävarbeten när de justerar sina slutliga markarbeten innan de skall asfaltera gården utmed det gröna huset, det arbetet är planerat till i slutet av oktober eller i början av november. 

Jorden som är kvar i säckarna är tänkt att använda till nyanläggning av gräsmatta.