Kontroll av skyddsrum

I anledning av rådande läge i omvärlden beslutade styrelsen redan under våren 2023 att utföra kontroll av skyddsrum & utrustning.                               

I september 2023 städade vi och röjde i skyddsrummet. Vi utförde även en kontroll och inspektion av material samt funktionen av fläkt systemet. Vid inspektionen uppmärksammade vi att fönstret i evakueringsslussen inte problemfritt gick att öppna helt, detta kommer att åtgärdas. I övrigt är allt material intakt och i funktion.

Det är vi som ägare till skyddsrummet som ansvarar för att skyddsrummet kan ställas i ordning till skyddsrumsdrift inom 48 timmar, ifall regeringen beslutar om höjd beredskap. 

Skyddsrum ska vara utformade så att de under fredstid kan användas för andra ändamål. Vi bestämmer själva vad som är lämpligt att använda lokalen till. Användningen ska vara så enkel att skyddsrummet går att ställa i ordning utan experthjälp inom 48 timmar.

Skyddsrummet skall underhållas, olika detaljer ska vara lätt åtkomliga för fortlöpande underhåll och inspektion i fredstid.