Kallelse till Årsstämma 2020

Kallelse till årsstämma för verksamhetsåret 2019 att hållas söndagen den 24/5 klockan 14:00 utomhus på Lundbladsvägen 41.

Som vi tidigare skrivit vidtar vi lite speciella åtgärder i samband med dett års föreningsstämma. Bland annat planerar vi att hålla den utomhus samt att vi beslutat om undantag (se nedan) från föreningens stadgar § 19 gällande vem som får vara ombud samt möjligheten att företräda fler än en medlem. 

Årsredovisningen för 2020 finns redovisad under hemsidan sedan tidigare och kan nås på denna länk Årsredovisning Brf Skålen 2019.pdf. Sedan tidigare finns även redovisat Nyckeltal Brf Skålen, titta igenom dessa samt fliken Analysera din Föreningen om du vil fördjupa dig i föreningens ekonomi utöver årsredovisningen. Titta också igenom tidigare upplagd information om FÖRENINGSDAGEN  där vi anger hur vi förfar om vi tvingas ställa in stämman. 

Kallelse till BRF Skålens Föreningsstämma 2020

Tid:           Söndag 24/5 klockan 14:00
Plats:         Lundbladsvägen 41

Dagordning vid Brf Skålens föreningsstämma 2020
 

  1. Stämmans öppnande.

  2. Val av stämmoordförande

  3. Stämmoordförandes val av protokollförare

  4. Godkännande av dagordningen.

  5. Val av två justeringsmän tillika rösträknare.

  6. Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst.

  7. Fastställande av röstlängd.

  8. Föredragning av styrelsens årsredovisning.

  9. Föredragning av revisorers berättelse.

  10. Beslut om fastställande av resultat- och balansräkning.

  11. Beslut om resultatdisposition.

  12. Fråga om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna.

  13. Fråga om arvoden åt styrelseledamöter och revisorer för nästkommande verksamhetsår.

  14. Val av styrelseledamöter och suppleanter.

  15. Val av revisor 

  16. Val av valberedning

  17. Av styrelsen till stämman hänskjutna frågor samt
    Av föreningsmedlem anmält ärende enligt 14§.
    En (1) inkommen motion.
    Bifogas kallelsen med styrelsens svar på inkommen motion.

  18. Stämmans avslutande.

Bilagor:
 
  1. Motion med yttrade från styrelsen

  2. Beslut undantag från föreningens stadgar §19

  3. Blankett Fullmakt vid föreningsstämma

Bilaga: 1

Inkommen Motion Brf Skålen 2020-03-13

Från Catharina Fröjd

Jag föreslår att vi tittar på möjligheten att anlita en firma som kan ta sig an städningen på allmänna ytor i föreningen. Många i föreningen är pensionärer och andra, som jag själv, har andra svårigheter med att släpa dammsugare och skurhinkar upp och ner för trappor. Jag tror inte det skulle bli en jättestor kostnad för föreningen men en klar lättnad för alla oss boende.

Vänliga hälsningar
Catharina

Styrelsens Svar på inkommen motion 2020-04-01

Styrelsen har diskuterat inkommen motion, enighet i rekommendation till beslut av motionen kunde inte uppnås. Förslag uppkom att låta medlemmarna på stämman komma till tals och besluta i fråga. Styrelsen överlåter beslutet av inkommen motion i sin helhet till årsstämman.

Styrelsen Brf Skålen

Bilaga: 2

Beslut

Styrelsen i Brf Skålen beslutar med stöd av Regeringens proposition 2019/20:143, Tillfälliga åtgärder för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor att till årsstämman 2020, för verksamhetsåret 2019, får medlem oavsett vad som anges 9 kap. 14 § bostadsrättslagen (1991:614) samt i föreningens stadgar 19 § angivet, anlita ett ombud som inte ingår i den krets som anges som anges i stadgarna 19 § och att ombud får företräda fler än en medlem.
Dock föreligger fortfarande de formella kraven på fullmakt, skriftligt utfärdad, undertecknad, daterad samt ej vara äldre än 1 år.

Utdrag ur BRF Skålens Stadgar
19§               OMBUD OCH BITRÄDE

Medlem får utöva sin rösträtt genom ombud. Ombudet skall uppvisa en skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt, ej äldre än ett år. Fullmakten skall uppvisas i original och gäller högst ett (1) år från utfärdandet. Ingen får såsom ombud företräda mer än en (l) medlem. På föreningsstämma får medlem medföra högst ett biträde. Biträdets uppgift är att vara medlemmen behjälplig. Biträdet har yttranderätt.

Ombud och biträde får endast vara:

  • Annan medlem

  • Medlemmens make/maka, registrerad partner eller sambo

  • Förälder

  • Syskon

  • Myndigt barn

  • Annan närstående om varaktigt sammanbor med medlemmen i föreningen hus

  • God man

Om medlem har förvaltare företräds medlemmen av förvaltaren. Underårig medlem företräds av sin förmyndare. Är medlemmen en juridisk person får denne Företrädas av legal ställföreträdare, mot uppvisande av ett registreringsbevis som är högst tre (3) månader gammalt. Föreningsstämman får besluta att den som inte är medlem skall ha rätt att närvara eller på annat sätt följa förhandlingarna vid föreningsstämman. Ett sådant beslut är giltigt endast om det beslutas av samtliga röstberättigade som är närvarande vid föreningsstämman.

Bilaga: 3

Blankett Fullmakt vid föreningsstämma