ISGATA & Halkbekämpning

VAR FÖRSIKTIG!!! Ingen har väl kunnat undgå att det är vinter och det råder ishalka !

Januari brukar bjuda på kyla och snö, det här året inget undantag. Det som varit besvärligt i år är att det töat och sedan kommit regn eller underkylt på den redan frusna asfalten. Det har sedan resulterat i rena isgator på gårdar, trottoarer och gator.

Vi har haft ett par INCIDENCER där några boende halkat på den isgata som just nu råder, lyckligtvis utan några större skador bara ömhet och blånader. Vi vill för INTE ha några arm eller benbrott så därför har vi köpt in en säck Effekt Salt (Tösalt) att använda på den isgata som uppstår. Det är kanske optimalt att salta som halkbekämpning just på isgata, men det drar också med sig en del "obehag" som att man drar in salt i trappen och lägenheterna. Jag hoppas ni har överinseende med det. Saltet är ett stöd till sandningen och behöver bara användas vid just sådana omständigheter som just nu råder eller på särskilt utsatta ställen som garage nerfarten.
Det står en hink med salt i B porten om ni skulle behöva salta, det finns också en säck i pannrummet att fylla på hinken.

Beträffande snöröjningen så är det väl alla bekant att föreningen en snöslunga (instruktioner finns i garaget i annat fall kontakta Janne eller Fredrik) att ta till vid snöröjning om det skulle komma större mängder i annat fall så finns det snöskyfflar vid varje portuppgång samt en "Snöbjörn" som står vid A-porten. I sandlådan vid soptunnorna finns sand  för halkbekämpning, det finns även en sandspridare i garaget en sandspridare sås man kan sprida sanden jämnare och lättare.