Höstens föreningsdag

Lördag 17 oktober klockan 10:00-14:00 är det dags för höstens föreningsdag vilken avslutas med pizza.

Pandemin och föreningsdagen

Vi lever fortfarande i en pågående pandemi, alla måste ta särskild hänsyn samt ansvar till att begränsa spridning av Coronaviruset. Föreningen räknar med att alla medlemmar respekterar myndigheternas fattade beslut samt tar hänsyn till varandra före, under och efter föreningsdagen 

Föreningsdagen skall i första hand ses som en möjlighet till att umgås med andra medlemmar. Inte alla gånger behövs det utföras olika arbetsuppgifter, även om det är praktiskt att utföra dessa vid sådana tillfällen. Det föreligger heller inget tvång till att närvara, alla ställer upp efter egen möjlighet och förmåga. Det är viktigt att vi tar hänsyn samt respekterar varandras beslut.

Den här gången upprättar vi INTE en "Att Göra Lista" på blädderblock i föreningsrummet utan räknar med att de vi inte hinner med under dagen får anstå till våren eller senare tillfälle.  Det räcker med att vi presenterar tänkta arbetsuppgifter för dagen här nedan.

Tänkta arbetsuppgifter för dagen

Tvättstuga & Torkrum

Städning av tvättstuga samt torkrum

Plantering av vårlökar

Inköp av vårlökar kommer att ske, tänkt planteras i första hand i rabatten utmed infarten vid syrenbuskarna.

Rensning & ansning rabatten utmed väggen

Rensning av ogräs och torra löv samt ansning av årsskott på tidigare beskurna buskar.
Rensning av ogräs utmed gaveln mot gröna huset.

Löv på gräsmattan

Beroende på hur mycket som fallit av träden, klippes ned med gräsklipparen alt. krattas.

Brädor till balkongerna

Sedan justeringen av balkongerna finns det ett antal brädor som lossades när balkongerna höjdes, dessa skall justeras till och fästas.

Transport återvinningscentral

Löv, ogräs och kvistar läggs i storsäck som finns i garaget, transport  till Lilla Nyby kan ske under söndagen. 

Förtäring

Vi hoppas kunna hålla all servering utomhus, dukas upp på bord på gräsmattan. Om vädret inte tillåter (?) att vi fikar eller äter ute, planerar vi om och dukar upp i källaren, bara vi visar hänsyn och håller distans till varandra.

Kaffe & Te

Från ca klockan 11:30 finns det kaffe, te och dricka. Muggar får man hålla med själv. Det dukas upp på borde ute på gräsmattan om vädret tillåter (?).  

Pizza

Vi avslutar dagen kl. 14:00 med att vi bjuder på pizza (slicead) även här får var och en själv, hålla med tallrik och med bestick, det går bra att äta utan om man vill. Dryck håller man med själv, här bjuds det en möjlighet att ta med öl vin eller vad man önskar. 

Det har kommit upp fråga om att träffas på kvällen som vi gjorde förra året. Styrelsen menar att vi inte kan bekosta och bjuda in till en sådan kväll i rådande läge. Det är dock naturligtvis helt upp till var och en att komma överens om en fortsättning senare på kvällen.

För att vi inte skall föräta oss på pizza så önskar vi att ni meddelar via mail om och hur många från er familj som tänker närvara under dagen.