Golven i entréerna

Uppdaterad 21-12-16     Tyvärr så får vi utstå fler dagar med oljud och damm.  

Golven i entréerna

Under torsdagen den 9/12 när Lunden Byggentreprenad påbörjade arbetet med att bila och gjuta i entréerna konstaterar de att samtliga golv är i behov av att bilas ut mer grundligt och ny betongplatta gjutas.

På vissa ställen kan man se en springa och ett mellanrum mellan betongplattan och bjälklaget. Någon platta sviktar tydligt och synligt mot bjälklaget när man kliver på den. Man skulle kunna gjuta igen det som i nuläget är bilat och sedan lägga golvklinkers ovanpå nuvarande betongplatta men risken är dock att golvklinkers med tiden spricker. 

Efter noga övervägande tycker vi det är bättre att göra arbetet ordentligt om än det drar ut på tiden och kommer kosta mer. Vi övervägde också när arbetet skulle göras och kom fram till att bilning och gjutning skall utföras innan jul. Eventuellt kan de hinna med att plattlägga någon trappuppgång innan jul, annars kommer entréerna under jul & nyårshelgen ha en gjuten slätare betongplatta.  

Vad händer nu

Det innebär att vi med början måndag 13/12 kommer att få utstå en del stök, damm och oljud. Under måndagen hoppas Lunden Bygg att de hinner bila ut betonggolven i samtliga trappuppgångar. Betongplattan består av en ca 5cm tjock platta gjuten på bjälklaget. Man avser att bila bort hela den plattan på hela det i dagsläget blottlagda betonggolvet.

Under tisdagen den 14/12 börjar man sedan med att gjuta golvet i uppgång A så att den gjutningen hinner brinna och sätta sig till dess att inflyttning sker den 16/12.
Efter det kommer man sedan att gjuta B & C uppgången under tisdag och onsdag.
Plattläggning av klinkers är inbokat att ske i början av januari 2022, det finns en mycket lite möjlighet till att det kan hinnas innan jul. 

Inskränkningar & stängda entréer 

När gjutning sker kommer respektive trappuppgång att stängas helt. Ingen in eller utpassering skall ske genom entrén.

Vi blir under tiden de gjuter och plattan brinner hänvisade till att använda INTILLIGGANDE UPPGÅNG och VINDEN för att sedan ta sig ner i trapphuset till sin lägenhet. Vi kommer att sätta upp skyltar när just din trapp är stängd. 

Hoppas ni har överensende med allt stök, oljud och damm.