Getingjakt

I mitten av augusti invaderades vi (föreningsrummet) av getingar.

Skadedjur, dit getingen i vissa fall räknas fall och bekämpning av sådana omfattas av vår fastighetsförsäkring. Vi kontaktar direkt Anticimex för att beställa sanering av skadedjur. Fåglar, råttor, getingar, vägglöss, svartmyror, hästmyror mm är  några skadedjur som oftast drabbar fastighetsägare. Skulle du se eller märka av någon form av skadedjur som drabbar din lägenhet eller  någon annanstans i fastigheten underrätta någon i styrelsen så att vi får bukt på problemen i tid.

Den här gången visade det sig att golvet i föreningsrummet var överbelamrat (första gången ca 1liter) med döda och krypande (slöa) getingar. Slutligen lokalisera vi att de kom via ventilationskanalen och upp någonstans i skorsten.
När skorstenen besiktades uppifrån så såg det ut som kring Frankfurts flygplats, fast den här gången var det hundratals getingar som landa och starta från en kanal i skorstenen.

Anticimex sanerade den 20/8 genom att spruta uppifrån ner i en kanal i skorstenen. Man kunde inte se boet utan man såg att getingarna kröp in i ett hål eller spricka i murstocken. Nu betedde sig getingarna som om vore flygplatsen i Dubai. 
Dagen efter var det helt tyst och stilla på taket kring skorstenen, ett 20 tal förvirrade getingar hade tagit sig den andra vägen ner genom ventilationen till föreningsrummet, men sedan dess verkar saneringen ha lyckats.