Fastighetsreglering

Den 28/4 1949 sålde byggnadsingenjören H.Olof Neuman Fastighetsföreningen Skålen 3 (i Kvarteret Skålen) med tillhörande entreprenadkontrakt till Landstinget Södermanland. Sedan dess har ägarbyte av fastigheten skett två gånger och och två fastighetsregleringar skett (1981 & 2008)

Den fastighetsreglering vi står inför kanske borde ha skett redan 1986, då HSB köpte fastigheten av Landstinget. Nu är det som det är och vi vill nu reglera fastighetsgränsen med fastigheterna Skålen 1 & Skålen 2 och dess nuvarande ägare Region Södermanland.

I korta drag det regleringen handlar om är att "kvitta" vår del av fastigheten inne på gröna gården, delar av parkeringen bakom häcken (ca 55-60m²), med den delen av "vår" nuvarande parkering plus häcken, platserna 1-5 (ca 65-70m²) , vilka sedan något år tillhör fastigheten Skålen 1.
Vi kom överens samt tillskrev Region Södermanland (dåvarande Landstinget) redan sen höst 2017 ett förslag (avsiktsförklaring) till reglering. Vårt förslag har man från region Södermanland vidimerat och menar att det också är deras mening att reglera fastigheten enligt förlaget.
Vi kom överens om att fastighetsregleringen skulle utföras då renoveringen av fastigheten Skålen 3 var avslutad. En del av vårt förslag har redan utförts i samband med renoveringen av Skålen 3 (gavel parkeringen borttagen)

För att vi skall kunna gå vidare och låta Lantmäteriet genomföra reglering, samt att vi även måste tillskriva Eskilstunakommun om önskemål att köpa in den yttersta delen av parkeringen mot trottoaren (ca 13x1,6m), så att tomtmarken livar med den övriga gränsen utmed Lundbladsvägen, måste vi skriva ett avtal med Region Södermanland. Det vore önskvärt att få med ett köp från kommunen på samma fastighetsreglering som med Region Södermanland. Lantmäteriets handläggningstid är lång så det vore önskvärt att få till ett avtal med Region Södermanland inom snar tid. För att teckna ett avtal/fastighetsreglera mark, sedan även köpa mark, MÅSTE det till ett stämmobeslut. Vi kommer därför, när vi har ett förslag till avtal, kalla till EXTRA STÄMMA för att på stämman behndla frågan om tecknade av avtal med region Södermanland samt även att ansöka hos Eskilstunakommun om köp av yttersta remsan av parrkeringen. (se nedan kartlänkar)

KARTA visande nya gränserna mellan Skålen 1-2 och Skålen 3 (ny gräns gul heldragen linje)
KARTAönskemål om inköp av tomtmark av Eskilstunakommun (markerat med rött raster)

Bifogar det brev med förslag till avtal som vi skickat Region Södermanland

Hänvisar till vårt möte den 23 oktober 2017. Jag har låtit markera förslagen till nya gränserna på en tomtkarta (bifogas detta brev) och även markerat de nya gränserna i naturen med vita rikt käppar.
Förslaget grundar sig på vår överenskommelse vid vår träff dels om att;
Låta tomtgränsen på fastigheten Skålen 3 sydöstra gavel vara oförändrad fram till efter häcken vid infarten till gården Skålen 3 och sedan följa häcken fram till gällande gräns längs gräsmatta mellan Skålen 3 och Skålen 1, sedan vidare mot parkeringen utmed Lundbladsvägen där ny gräns dras 1m hitom häcken, följer sedan häcken till parkeringens slut och ut mot kommungräns.
Vid vår träff kom vi även överens om att parkeringen på sydöstra gaveln Skålen 3 kommer att tas bort och Brf Skålen kommer kunna nyttja (platt belägga?) den del av nuvarande parkering fram till gällande tomtgräns.
Hela häcken vid parkeringen på gården Skålen 2 kommer att ägas och skötas av
Brf Skålen, häcken kommer att föryngras och få en höjd av ca 100cm. 
Vi önskar även i avtalet få inskrivet samma servitut som tidigare, att kunna nyttja infarten från Sveavägen över fastigheten Skålen 2 samt att vi från Skålen 2 även skall kunna komma in till baksidan av vår fastighet.
Vi önskar även få ett förhandsbesked om medgivande, under förutsättning vi erhåller bygglov, till att bygga Carport utmed parkeringen på Lundbladsvägen. 
Önskar att ni enligt upprättat avtal kontaktar Lantmäteriet så att slutlig reglering kan göras, så snart deras handläggningstid tillåter samt att även överenskommelse om kostnad för reglering sker i detta avtal.
Brf Skålen 3 Eskilstuna
Jan Törnblom/Ordförande
2017-11-20