Asfaltering av gården

Terra AB påbörjade tisdagen den 24/10 omläggning och asfaltering av gården och en dryg vecka senare är allt klart. 
(Uppdaterad 2017-11-01)

Så kom den stora läggaren från NCC till slut. Inte förrän 17:30 på tisdageskvällen den 31/10 kom ett asfaltslag på sjupersoner plus två stora lastbilar med chaufförer och en dryg timme senare var  asfalten lagd.

I dag onsdag har de justerat lite av läggningen samt lagt den del vid cykelparkeringen. 
Nu håller Terra på att justera en del samt lägga och spikar kanststen och  i morgon (läs torsdag 2/11) skall de justera lite vid kanterna samt städa upp. Sedan återstår en besiktning tillsammans med Terra och att vi i vår själva får komplettera rabattterna med lite jord.
Men redan i morgon torsdag är det åter fritt fram att rulla på gården igen.

Så har fyra arbetsdagar på omläggningen av gården gått. Varierande väder med bådes sol, regn och blåst som fört med sig smutsiga och grusiga trapphus. På måndag så "toppar" Terra AB resten av gården sedan är det plaberat att NCC kommer och asfalterar på tisdag 31/10, efter det skall vi förhoppningsvis slippa grus i våra trapphus.
Terra kommer sedan tillbaka och återställler med att spika kantsten och fixa till runt asfalteringen mm.
Sen skall allt förhoppningsvis vara klart och vi har en gård utan gropar, hål och vattensamlingar.

Då var utsättningen av El-ledning, Tele-ledning och Fiberkabel utmätt och markerad (utfört 2017-10-23 kl. 13:00) nu kan arbetet med asfalteringen av grden komma igång.
Terra AB kommer redan tisdag morgon (24/10) och påbörjar arbetet med bort grävning av asfalt, schaktning, nytt bärlager och rörledningsdraging som de räknar vara klara med i slutet av denna vecka. (27/10).

De har i sin tur avtalat med NCC om själva asfalteringen, NCC har planerat in deras del av jobbet måndag-tisdag nästa vecka 30-31/10, efter det kommer Terra AB tillbaka och spikar kantsten, så i slutet av nästa vecka (ca 3/11) hoppas vi allt arbete skall vara klart.

Terra AB "tar hand om" stubben efter Oxeln, antingen gräver de upp den om de finner det vara säkert eller så kommer de och fräser ner stubben.

Respektera  att inte köra bil på gården under deras arbete (dagtid vardagar), de har lovat att vi skall komma in i våra portuppgångar under arbetets gång, men om någon portuppgång, JUST NÄR DU SKALL IN, skulle vara uppgrävd och inte går att använda så kanske vi istället kan använda någon annan port och gå genom källaren.

Cyklar får stå på gräsmattan till dess arbetet är klart.