Ändrad sophantering

Från och med vecka 9 får vi ändrade rutiner för hämtning av färgsortering. 

Eskilstuna Energi & Miljö effektiviserar hämtningen av återvinningen. Den bil som så långt tömt vårat färgsorteringskärl byts ut mot en bil med sidotömmare så kärlen kan tömmas från förarplats. Det innebär att vår 660 liters kärl för färgsortering byts ut mot 3 st. 370 liters kärl. De stora kärlen (660 liters) kärlen kan inte tömmas från förarplats utan måste tömmas genom att man drar fram dem till bilen. 
 

"Nya" Tömningsdagar blir: 

Färgsorteringen varannan vecka (udda vecka) fredagar.

Matavfall & Restavfall tömmes varje vecka måndagar.

Övriga fraktioner (Kärl) skall i nuläget inte påverkas. Kan hända att vi ändrar intervall på matavfall och restavfall framöver.
 

Nya rutiner

Det här innebär för oss, att vi udda vecka fredag måste se till att färgsorteringskärlen står åtkomliga från gatan så att bilen med sidotömmar kan tömma kärlen.  
 

Vi provar med att

Ställa färgsorteringskärlen (3 st.) med öppningen mot gatan, längst fram på cementplattorna precis intill trottoarkanten. (I annat fall får vi hitta en lösning för vem som drar fram kärlen på torsdagskvällen) Då kan bilen tömma och vi slipper hålla koll på när kärlen skall dras fram.
 

Packa & sortera väl

3 st. 370 liters kärl är beräknat räcka, vid bara något tillfälle har vi fyllt 660 liter på en vecka. Vi behöver ändå packa färgsorteringspåsarna bättre. Många påsar har stor volym luft, trycker vi till pappersförpackningar och plastförpackningar så skall 3x 370 liter räcka väl.
 

Extra avgifter

Tömning av överfullt kärl  370 liter 200Kr/Kärl

Felsorteringsavgift, vid felsorterat eller opaketerat innehåll 500Kr/Kärl

Extra hämtning, färgsorterat hushållsavfall 480Kr/tillfälle